В процесі виробництва кахлю використовується різна сировина, від якої безпосередньо залежать експлуатаційні та функціональні особливості готового матеріалу. Одним з головних складових компонентів кераміки залишається незмінний інгредієнт – глина, яка наділена різними позитивними характеристиками (вогнетривкість, пористість, мінімальне водопоглинання).

У виробництві кахлю прийнято використовувати білу глину. У цьому складі відсутні сторонні домішки, такі як тривалентне залізо. Виробники додають оксид алюмінію, який вважається найпопулярнішою і затребуваною добавкою.

Застосування цього компоненту впливає на характеристики керамічного матеріалу:

  • За рахунок оксиду алюмінію біла кераміка стає міцнішою, збільшується її експлуатаційний термін.
  • Матеріал стійкий до різних механічних пошкоджень. Тому таку сировину використовують для виготовлення підлогового кахлю, який здатний впоратися з великими навантаженнями.
  • Мінімальний коефіцієнт водопоглинання забезпечується слабкою пористістю кераміки.

При виробництві вироби подаються процесу випалу при температурі від 1500 градусів і вище. Тому кахель часто використовують в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості – ванна кімната, санвузол, сауни, лазні, басейни.

Властивості глинозему для керамічних виробів

Оксид алюмінію – популярна добавка в процесі виробництва висококласної керамічної плитки, яка називається кахель. Висока вартість таких виробів, виконаних з елітних матеріалів, підтверджує, що потрібно звертати особливу увагу до підбору всіх необхідних добавок. Саме тому на багатьох підприємствах використовують вже добре перевірену добавку – глинозем.

Це пояснюється особливим набором переваг оксиду алюмінію для кераміки:

  • Механічна міцність варіюється від середніх до високих показників – від 300 до 630 МПа.
  • Висока межа міцності при стисненні – від 2000 до 4000 МПа.
  • Високі показники твердості матеріалу – від 15 до 19 ГПа.
  • Помірна теплопровідність – від 20 до 30 Вт/(м*K)).
  • Робоча температура без механічного навантаження варіюється від 1000 до 1500 градусів.

З огляду на такі властивості добавки, виробнику вдається грамотно розподілити і підібрати процентне співвідношення всіх інгредієнтів. В даному випадку важливо дотримуватися певної пропорції – тільки таким чином можна досягти бажаних результатів.